GT Biler A/S

Overvandt rækkeviddeangsten og skiftede til elbil

.

Familien Luttermann fra Augustenborg på Als skiftede deres benzinbiler ud med to elbiler fra Hyundai og overvandt rækkeviddeangsten.

Nu kører familien miljøvenligt, samtidigt med at både driftsøkonomi og køreglæde er forbedret markant.

Rækkeviddeangst er et relativt nyt begreb for danske bilejere. Tidligere, da vi alle kørte i benzin- eller dieselbiler, var der ikke noget at bekymre sig om. For med godt 2.000 tankstationer fordelt ud over det ganske land var risikoen for at løbe tør for brændstof stort set ikke-eksisterende.

Det er noget helt andet med elbiler. For hvordan får man lige strøm nok på sin bil til turen, når ’faster Oda’ bor længere væk, end elbilen kan køre på én opladning?

For det første kører moderne elbiler længere og længere på en opladning. Og for det andet har antallet af ladestandere i Danmark i dag overhalet antallet af tankstationer. Der er med andre ord ikke længere nogen grund til at lide af rækkeviddeangst.

Ikke noget at betænke sig på

Prisen for elbiler er efterhånden også nået et niveau, hvor de kan konkurrere direkte med ”klassiske” benzin- og dieselbiler. Når man så samtidig kan transportere sig miljøvenligt til og fra arbejde – og til faster Oda – er der ikke rigtigt længere noget at betænke sig på. Og det var da også den konklusion, Anette og Jonas Luttermann nåede frem til.

Vi lagde ud med at købe en Hyundai IONIQ electric først på året, og den har til fuldt ud levet op til vores forventninger. Både driftsøkonomi og køreglæden blev forbedret, og derfor skiftede vi kort før sommerferien også Anettes benzinbil ud med en Hyundai, denne gang til KONA electric. Det har vi ikke et øjeblik fortrudt.

Jonas Luttermann

Er ved at overvinde angsten

Anette og Jonas Luttermann har begge et dagligt kørselsbehov på omkring 50 km, så risikoen for at løbe tør for strøm til eller fra arbejde er minimal. Alligevel havde specielt Anette lidt rækkeviddeangst, før de købte den første Hyundai-elbil.

Jeg kan mærke, at jeg efterhånden er ved at komme mig over min rækkeviddeangst. Jeg kan jo se, hvor lidt strøm min KONA electric bruger på vej til og fra arbejde, så jeg behøver jo ikke at bekymre mig. Når det er sagt, så kører jeg stadig helst hjemmefra med et fuldt opladet batteri.

Anette Luttermann

Lavere driftsomkostninger

Det er stadig forholdsvis nyt for familien Luttermann at være elbilejer, og de har derfor ikke noget endegyldigt overblik over den samlede driftsøkonomi. Jonas anslår dog, at familien på nuværende tidspunkt allerede har reduceret deres driftsomkostninger med cirka 500 kr. om måneden.

At spare 500 kr. om måneden med et dagligt kørselsbehov på blot to gange 50 km er fint med os. Specielt fordi vores køreglæde er blevet meget større. Vi har aldrig tidligere kørt Hyundai, men da vi kiggede på de forskellige bilmærkers udvalg, udstyr og priser – samt leveringstider og nærliggende forhandlere – var valget egentlig helt ligetil.

Jonas Luttermann

Elbilernes lyksaligheder

Anette og Jonas Luttermann tog det første skridt ud i elbilernes lyksaligheder med købet af en Hyundai IONIQ electric i Premium-version. På prisskiltet står der for tiden blot 279.995 kr., og skulle man have mere lyst til eller behov for at køre hybrid eller plug-in hybrid i stedet for ren el, fås disse til samme pris.

Nyder godt af længere rækkevidde

Det er Jonas, der til dagligt kører i IONIQ’en, men når han har møder ude i landet, får han lov til at låne Anettes KONA, så han også kan nyde godt af den længere rækkevidde.

Det kan godt være, at jeg ikke lider af rækkeviddeangst, men jeg har et par gange været til møder på steder, hvor jeg ikke kunne komme til at lade min IONIQ op. Og så er det rart med KONA’ens endnu længere rækkevidde.

Jonas Luttermann